ISTORIA TRADARII LA ROMANI PDF

Vreţi să fim cu toţi trădători de neam şi să ne dăm sentinţa trădării? ROMÂNI În faţa primejdiilor ce ne ameninţă Mişcarea G.S. cheamă la luptă întreg poporul. Romanii reuşesc cu mari pierderi să-i înfrângă pe geto-daci. .. este ucis prin trădare de către romani în urma tradarii aliatilor săi roxolani.

Author: Nagrel Vijin
Country: Madagascar
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 23 May 2013
Pages: 68
PDF File Size: 7.43 Mb
ePub File Size: 19.3 Mb
ISBN: 359-6-57309-392-6
Downloads: 33112
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztibei

Numele lui este similar cu numele capitalei transilvane a dacilor, Sarmisegetusa. Roomani are primele conflicte cu trwdarii de triburi trace si gete conduse de regele Seuthes.

Grecii se vor alia impotriva macedonienilor cu triburile getice si tracice invecinate. Batalia dintre alianta traco-geta si macedonieni se va da undeva in Dobrogea, macedonienii fiind invingatori. Pe drumul de intoarcere Lisimach va mai purta o mare batalie in trecatorile muntilor Haemus cu traco-getii lui Seuthes, batalie nedecisa.

ISTORIA ROMÂNILOR ÎN DATE (cronologie anii 2.000.000 i.Chr. – 1.400 d.Chr)

Numele lui este Zalmodegikos. In aceasta perioada a domniei lui Burebista si ultimele triburi celtice sunt alungate de pe teritoriul transilvan. Aponius Saturninus, respinge atacul. Aponius Saturninus, guvernator al Moesiei. Traian ia numele triumfal de Dacicus.

  HDR-AX2000 MANUAL PDF

Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica. Primul guvernator al provinciei este numit Decimus Terentius Scaurianus.

Cronologia istoriei românilor – Wikipedia

Dacii bastinasi din istori declanseaza o serie de rascoale anti-romane sincronizate cu atacurile dacilor liberi. Sucidava, Romula, Drobeta, s. Trupele romane, conduse de M.

Carpii vor ataca frecvent nou provincie. Galerius va coloniza carpii prizonieri, in Pannnonia. Galerius preia comanda trupelelor romane din Balcani. Arcul de triumf este decorat cu statui gigantice de daci. Zizais, Rumon, Zinafer, Usafer si Fragiledus. Generalul Flavius Promotus rmoani flotila de 3.

Formats and Editions of Istoria trădării la romaâni []

Priscus mentioneaza existenta unui aliat a lui Attila pe nume Iwtoria. La acea vremenumele de Dacia nu era uitat in istorie. Tibiscum, Bersovia, ArcidabaDrobeta, s.

Coroana maghiara si voievozii valahi poarta lupte cu acestia. Cronicii anonime a biografiei St. Tatarii distrug episcopatul cuman al Milcovului si Cumania. Moare Ioan Asan II.

Villa Latina va mai fi numit ulterior in documente si Klein wall ac dorf micul sat valah sau Alsowalldorf satul valah de jos. Din anul localitatea este numita castrum.

  2SC3281 DATASHEET PDF

Ludovic contesta dreptul de domnie a lui Alexandru Nicolae 20 noiembrie. Stefan, Miroslav preotul si Dragomir. Clement si Ioan si a fiilor lui Craciun: Stefan I si Petru I. Aceste mosii sunt in localitatile: In anul se consemneaza in documente despre existenta unei manastiri si a unei Biserici din lemn cu hramul Sf.

Your email address will not be published. Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. This site uses Akismet to reduce spam.

Learn how your comment data is processed. Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published.